Laserontharing buik
Manieren om buikhaar te verwijderen
Er zijn verschillende methoden om het haar op uw buik te (laten) verwijderden. Deze methoden variëren in de term van kosten, hoelang de tijd tussen de behandelsessies is en de mate van ongemak die ze veroorzaken. Alle ontharingsmethoden worden als veilig beschouwd, zolang u de instructies volgt. Afhankelijk van uw huidtype, persoonlijke voorkeur, pijntolerantie en budget, kunt u beslissen welke methode voor u het beste werkt om ongewenst haar van de buik te verwijderen.• Buik harsen of waxen. Bij harsen wordt was op de huid aangebracht. Vervolgens wordt een stoffen strip gebruikt om de was samen met het haar te verwijderen. Harsen in een salon kost elke keer tussen € 35 en € 125, of meer, afhankelijk van het lichaamsdeel. De behandeling kan goedkoper zijn als u thuis zelf de buik harst. Voordelen van harsen zijn dat het een effectieve behandelmethode is. Resultaten houden ongeveer een maand aan. Nadeel is dat harsen een vrij pijnlijk techniek is, waar acné en ingegroeide haartjes door veroorzaakt kunnen worden. De behandeling moet regelmatig herhaald worden. • Elektrische epilatie. Epileren is een behandeling die u prima thuis toe kunt passen en waarmee het haar verwijderd wordt. De resultaten van epileren kunnen een maand of langer aanhouden. Thuisepilators zijn in een breed assortiment verkrijgbaar. Voor vrijwel elk budget is een epilator beschikbaar. Nadelen van epileren zijn de pijn en het risico op ingegroeide haartjes. Epilatie verwijdert het haar niet permanent. • Scheren. Bij scheren wordt een mes over de huid gehaald om het haar aan het huidoppervlak af te snijden. U kunt wegwerpscheermesjes of een elektrisch scheerapparaat gebruiken. Scheren is een goedkope ontharingsmethode. Het is bovendien een snelle manier om buikhaar te verwijden. Scheren doet geen pijn en kan worden gedaan tijdens het douchen of het nemen van een bad. Scheren is anderzijds wel een methode die regelmatig herhaald moet worden. Huidirritaties, scheerirritatie en snijwonden doen zich vaak voor. Om de irritatie tot een minimum te beperken, kunt u zich onder de douche scheren, zodat uw huid vochtig en zacht is. U kunt ook het gebruik van een scheerschuim of gel overwegen. Verwissel het mesje vaak en scheer in dezelfde richting waarin het haar groeit.
Laserontharing buik voor- en nadelen
Laserontharing is een geschikte behandelmethode voor alle huidtypes. Zeker wanneer u het regelmatig herhalen van harsbeurten en scheren moe bent, is laserontharing een interessante oplossing. Tijdens laserontharing wordt een laserlicht gebruikt om de haarzakjes in de buikstreek te verwarmen en te vernietigen. Het is een behandeling met semipermanente resultaten. Hoe donkerder het haar en hoe lichter de huid, hoe beter het resultaat.Voordelen van laserontharing buik zijn: • Laserontharing vertraagt de haargroei gedurende lange tijd. In sommige gevallen kunnen resultaten jaren aanhouden. • Na een sessie is er weinig tot geen hersteltijd. • Het haar dat teruggroeit, zal fijner en lichter zijn dan voorheen. • Het is een veilige behandeltechniek met een beperkte kans op risico’s en bijwerkingen.Nadelen van laserontharing buik zijn: • Het is een relatief dure ontharingstechniek, omdat u voor goede resultaten een ervaren specialist nodig heeft. • Bijwerkingen kunnen zijn: blaarvorming, roodheid, zwellingen, veranderingen in het huidpigment, littekens en infecties. • Het kan pijnlijk zijn. Het gevoel dat u ervaart tijdens een laserbehandeling is afhankelijk van uw persoonlijke pijngrens. De meeste mensen voelen niet meer dan een speldenprik, terwijl anderen meer pijn hebben. De huid wordt direct na de behandeling gekoeld om het geïrriteerde gevoel tegen te gaan. • De resultaten zijn niet permanent, er is geen garantie dat al het haar zal worden verwijderd. • U heeft regelmatige behandelsessies nodig om te voorkomen dat het haar teruggroeit. In het begin vinden de behandelingen om de 4 tot 6 weken plaats. Later volstaan jaarlijks of één keer in de twee jaar nabehandelingen.
Buikhaar wel of niet verwijderen?
Buikhaar is volkomen normaal voor zowel mannen als vrouwen. Iedereen heeft in meer of mindere mate te maken met de groei van buikhaar. De redenen voor mannen om het haar te laten verwijderen is veelal cosmetisch. Als u zich stoort aan het buikhaar, zijn er verschillende opties beschikbaar. Uiteindelijk is het uw eigen persoonlijke voorkeur voor een behandeling. Werkt de gekozen methode niet of onvoldoende? U kunt altijd een andere ontharingsmethode proberen. Langdurige ontharingsoplossingen zoals laserontharing zijn kostbaar, maar op langere termijn verrassend genoeg vaak voordeliger dan harsen, epileren of scheren. In tegenstelling tot buikhaar bij mannen, valt het buikhaar bij vrouwen nauwelijks op. Hoewel de kleur en dikte van het haar van persoon tot persoon verschilt, heeft iedereen wat haar op de buik. Tijdens een zwangerschap kan er meer haar dan gebruikelijk op de buik verschijnen. Deze haargroei is echter volkomen normaal en wordt veroorzaakt door hormonale schommelingen. Het extra haar is onschadelijk en verdwijnt een aantal maanden na de bevalling even plotseling als dat het is verschenen. Ontharingsmethodes thuis zoals scheren, harsen of het gebruik van een ontharingscrème kunnen door zwangere vrouwen veilig gebruikt worden.
Meer weten over laserontharing?
Laserontharing is een veilige manier om overtollig buikhaar te behandelen en verwijderen. De techniek is geavanceerd en gericht op het pigment dat in de haarzakjes aanwezig is. Tijdens een consult kan een specialist aangeven of u voor laserontharing in aanmerking komt en hoeveel behandelsessies u naar verwachting nodig heeft. Hars, wax of epileer de buik niet vanaf zes weken voor het consult. Scheren mag wel. Zo kan de eerste behandelsessie direct op het consult volgen. Dit is echter niet noodzakelijker wijs het geval. Het consult is vrijblijvend en u heeft daarna tijd om na te denken over een eventuele behandeling. Kosten van de behandeling worden na elke behandelsessie in rekening gebracht.