Cover image
Information

Laserontharing bovenbenen

Zoekt u naar informatie over laserontharing bovenbenen? Neem afscheid van ontharingsmethodes als scheren, harsen, waxen of epileren en kies voor laserontharing. Laserhaarverwijdering is een succesvolle behandelmethode om ongewenste beharing te verminderen en verwijderen. Laserontharing bovenbenen is geschikt voor alle huidtypes, het is een toegankelijke behandelmethode voor zowel mannen als vrouwen.

Laserontharing heeft geen overtuigingskracht nodig

Laserontharing is een effectieve behandelmethode om ongewenste beharing te verwijderen. Wat kunt u verwachten van de behandeling?

• Vermindert de haargroei de 10% tot 15% per behandelsessie.
• Het is een veilige, makkelijke en bewezen effectieve manier van ontharen.
• Verzacht en versoepelt uw huid.
• Werkt op alle huidtypes.
• U bespaart tijd en geld door niet dagelijks of wekelijks te scheren en/of harsen.
• U neemt voorgoed afscheid van ingegroeide haartjes en een geïrriteerd gevoel na het scheren. Veel mensen zijn zenuwachtig voor een laserontharingsbehandeling.

U hoeft zich geen zorgen te maken. Opgeleide, ervaren specialisten weten hoe de behandeling op de juiste manier kan worden toegepast. De resultaten verschillen per persoon. Het kan zijn dat u na een aantal behandelingen gladde bovenbenen hebt, terwijl iemand anders aanvullende behandelsessies nodig heeft om hetzelfde resultaat te bereiken. Het haar wordt na iedere behandelsessie dunner, zachter en minder dik dan voorheen. Gemiddeld worden 3 tot 10 behandelsessies toegepast. Tussen de verschillende behandelingen zit een periode van 4 tot 6 weken. Een laserontharings sessie duurt enkele minuten tot een uur, afhankelijk van de grootte en het aantal gebieden dat wordt behandeld. Voorafgaand aan de sessie krijgt u oogbescherming. Zodra de sessie begint en een huidreactie na een proef puls uitblijft, kunt u een prikkelend gevoel ervaren als de laserpulsen worden gegeven. Echt pijn doet de behandeling niet. Het gevoel hangt sterk af van uw persoonlijke pijngrens, evenals van de haardichtheid en de dikte. Het merendeel van de mensen die laserontharing laten toepassen omschrijft het gevoel als irritant en anderen voelen helemaal geen pijn.

Wat doet u wel of niet voor laserontharing bovenbenen?

Kijkt u uit naar de laserontharing? Nooit meer zorgen over zichtbare beharing of stoppels die huidirritatie veroorzaken? Voordat u aan de behandeling begint is het goed om uzelf voor te bereiden op de procedure, die naast voordelen ook nadelen en risico’s heeft. Dingen die u het best vermijdt zijn:• Zes weken voor de behandeling stopt u met harsen. Ook het gebruik van ontharingscrèmes of chemicaliën laat u achterwege. Behandelmethodes als elektrolyse en/of het bleken van uw haar doet u eveneens niet meer. • Twee weken voor de behandeling. Vermijd incidentele of directe blootstelling aan het zonlicht en ga niet onder de zonnebank. Het gebruik van spray-tans of zelfbruiners wordt eveneens afgeraden. Bescherm uw huid voordat u naar buiten gaat met een hoge SPF factor. • Drie tot twee dagen voor de behandeling. Scheer het gebied dat wordt behandeld.Geadviseerd wordt om de bovenbenen de dag voor de afspraak met een schoon scheermesje te ontharen. Als u ongeschoren aankomt, kan het gebeuren dat er een nieuwe planning moet worden gemaakt of dat niet alle vooraf geplande gebieden behandelt kunnen worden. Eventuele make-up, foam, zonnebrandcrème en al het andere dat u op uw huid kunt aanbrengen, moeten vóór de afspraak uit het te behandelen gebied worden verwijderd. Zorg dat u 10 minuten voor aanvang van de behandeling aanwezig bent. Op de manier kan de behandeling vlot worden toegepast en hoeft u nooit lang te wachten.

Nazorg laserontharing bovenbenen

De resultaten variëren en de beste resultaten zijn afhankelijk van de manier waarop u na de behandelsessie de huid behandeld. Ongeveer 10% tot 15% van de haarzakjes in het behandelde gebied zal binnen twee weken na een behandelsessie beginnen uit te vallen. Als dat nodig is, kunt u doorgaan met scheren. Vermijd harsen, bleken, epileren of waxen. Uw haar groeit binnen 4 tot 6 weken terug, maar wordt na een aantal sessies zachter, fijner en minder dicht. Het is belangrijk om consistent te blijven met elke behandeling en de voorgestelde behandelsessies allemaal toe te laten passen.• Zorg voor hydratatie. Zorg dat de behandelde huid gehydrateerd blijft, hiermee worden eventuele irritaties vermindert. • Blijf uit de zon. Vermijd directe blootstelling aan de zon én de zonnebank tenminste drie dagen na een behandelsessie. Bescherm uw huid met een zonnebrandcrème met hoge SPF factor. • Blijf koel en droog. De eerste 24 tot 48 uur na een behandelsessie vermijdt u stoombaden, sauna’s, bubbelbaden, pedicures en intensief zweten. Ook zwemmen stelt u een aantal dagen uit. • Neem een verfrissende douche. Kies voor een korte koele tot lauwwarme douche en vermijd overmatig schrobben of scheren van de pas behandelde huid. Dep het gebied na het douche voorzichtig droog met een schone handdoek. • Vermijd verzorgingsproducten die huidirritaties veroorzaken. Denk hierbij aan scrubs, peelings, agressieve zepen met chemische ingrediënten. Behandel de bovenbenen voorzichtig, zonder dat u daarbij hardhandig schrobt of wrijft.

Wat doet u in geval van bijwerkingen?

De moderne laserapparatuur wordt volledig op uw huidskleur en haartype afgestemd. Ernstige bijwerkingen of complicaties doen zich zelden tot nooit voor. Veel voorkomende verschijnselen en tijdelijke ongemakken kunt u vaak thuis ‘behandelen’:• Roodheid, zwellingen en ongemakken. Koel de behandelde huid met een ice-pack. Laat de koeling drie tot vijf minuten liggen en herhaal dit om het uur. Binnen een aantal uren ziet u hoe de roodheid en zwellingen afnemen. • Jeuk. U kunt een milde en verkoelende foam aanbrengen op het getroffen gebied. Let bij het aanbrengen van de foam op dat u de huid niet beschadigd, waardoor littekens ontstaan.Dit zijn normale en regelmatig voorkomende bijwerkingen. Heeft u na de behandeling last van aanhoudende pijn, is het behandelde gebied vuurrood of is er blaarvorming zichtbaar? Neem dan altijd contact op met de behandelend specialist.