Laserontharing borst
Oorzaken ongewenst borsthaar
Bij mannen is het vanzelfsprekend om borsthaar te zien groeien. Veel vrouwen hebben echter ook last van borsthaar of haren die in het gezicht groeien. Dit ziet er vreemd uit en is van invloed op uw zelfvertrouwen. De groei van borsthaar bij vrouwen kan een aantal verschillende oorzaken hebben:
• Hormonale veranderingen. Plotselinge productie van de mannelijke hormonen, androgeen en testosteron, kan typisch mannelijke haargroei in specifieke gebieden veroorzaken. Zowel borsthaar als haargroei rondom de tepels kan hier een gevolg van zijn.
• PCOS. Polycysteus ovariumsyndroom is te wijten aan een onbalans in de vrouwelijke hormonen. Het kan ongewenste bijwerkingen veroorzaken, waaronder de groei van haar rondom de tepels, borsthaar, onvruchtbaarheid, cystes in de eierstokken en een onregelmatige menstruatie.
• Medicijnen. Bepaalde medicijnen en medische behandelingen kunnen ongewenste haargroei op borsten, tepels en gezicht veroorzaken. Onder meer immunosuppressiva, steroïden en testosteron kunnen deze bijwerking hebben.
Er zijn verschillende oplossingen beschikbaar voor het verwijderen van borsthaar zoals scheren, harsen, epileren, ontharingsmiddelen, elektrolyse, IPL en laserontharing. Laserontharing kan de haargroei drastisch verminderen tot het punt dat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over op opvallende borstharen. Laserontharing is een lange termijn oplossing voor overmatige haargroei op de borst.
Hoe werkt laserontharing borst?
Een laser is een geconcentreerde lichtstraal bestaande uit fotonen die op een specifieke frequentie worden uitgezonden en die gericht zijn op het pigment in uw haar. Het pigment, ook wel melanine genoemd, absorbeert het licht van de laser en zet de lichtenergie om in warmte-energie. De hitte beschadigt het haarzakje bij de wortel, waardoor het haar uitvalt en er een aanzienlijke periode ontstaat voordat het haar teruggroeit. Meerdere behandelsessies in het hetzelfde gebied, kunnen de hoeveelheid haar die teruggroeit aanzienlijk verminderen. Dit resulteert in een permanente haarvermindering in het beoogde gebied. U kunt veel baat hebben bij laserontharing. Wilt u langdurige resultaten bereiken? Na gemiddeld 3 tot 10 behandelsessies is het resultaat optimaal. De warmte is alleen van invloed op de haarzakjes. Laserontharing borst kan ook na een borstvergroting, met implantaten, veilig worden toegepast.
Veiligheid en risico’s laserontharing
De huidige generatie laserapparatuur is geavanceerd en van hoge kwaliteit. Als de ingreep door een ervaren specialist wordt toegepast, is de kans op risico’s zeer klein. De apparatuur kan volledig op u worden afgestemd. Hierbij wordt rekening gehouden met uw huids- en haarkleur. Elke sessie wordt begonnen met het geven van een proefpuls in het behandelgebied. Dit doet een specialist om eventuele ongewenste huidreacties uit te sluiten. Afhankelijk van de apparatuur die gebruikt wordt, en het gebied dat u laat behandelen, wordt de huid al tijdens de procedure gekoeld. De meeste specialisten brengen na de sessie een verkoelende foam aan op de huid. Thuis kunt u verder koelen. Het koelen wordt gedaan om roodheid en zwellingen te beperken. In de uren na de sessie nemen deze tijdelijke verschijnselen vanzelf af. Een enkele keer ontstaan er als gevolg van laserontharing blaren, brandwonden, ontstekingen en littekens. Laat laserontharing alleen uitvoeren door een specialist die over aantoonbare ervaring beschikt. U hoeft voor of na laserontharing geen vrijaf te nemen. De behandeling is niet-invasief en duurt niet langer dan 60 minuten. Hoelang elke sessie duurt is afhankelijk van de omvang van het gebied dat behandeld wordt. Laat u alleen haar rondom de tepels behandelen? Dit duurt niet langer dan een paar minuten. Wordt al het borsthaar behandelt, dan kan een sessie 60 minuten duren. Naarmate u voor de volgende sessie komt, kan de behandelduur telkens wat korter worden. Elke keer gaat zo’n 15% tot 20% van de haargroei in het behandelgebied verloren. Hoe minder haar er teruggroeit hoe korter een sessie duurt. Het is nauwelijks zichtbaar dat u een laserontharings behandeling heeft ondergaan. De meeste werkzaamheden kunnen gewoon uitgevoerd worden. Let op dat u de behandelde huid goed beschermd tegen de zon en dat u de eerste dagen niet naar de sauna, jacuzzi of het zwembad gaat.
Kostprijs laserontharing
Tarieven voor laserontharings behandelingen variëren. De kostprijs wordt berekend op basis van de behandellocatie en het aantal behandelsessies dat u naar verwachting nodig heeft. De prijzen van losse behandelsessies liggen tussen € 75 en € 500. Bij de meeste behandelaars is het gebruikelijk om de kosten na elke sessie te betalen. Laserontharing wordt niet vanuit de basisverzekering vergoed. Aanvullende zorgpakketten hebben beperkte vergoedingsmogelijkheden. Laserontharing wordt uitzonderlijk vergoed bij vrouwen die last hebben van overmatige gezichtsbeharing in een mannelijk patroon. Het loont de moeite om de kosten met elkaar te vergelijken. Let bij het vergelijken van de prijzen op dat u meerdere sessies nodig heeft om een langdurig resultaat te bereiken.
Voorbereiding en consult laserontharing
Stoort u zich aan de beharing op uw borst? Heeft u als vrouw last van haargroei rondom de tepels? Laserontharing is een pijnloze behandelmethode om langdurig van overbeharing af te zijn. De behandeling is geschikt voor alle huidtypen. Het snelst wordt resultaat zichtbaar bij mensen met een lichte huid en donkere haren. Om de behandeling optimaal te kunnen ondergaan, beschermt u uw huid minimaal 2 weken voor de sessie tegen de zon. Ga ook niet onder de zonnebank en laat spray-tans en zelfbruiners staan. Laserapparatuur kan geen onderscheid maken tussen het pigment in de huid en het pigment dat in het haar aanwezig is. Hoe meer het pigment in het haar zich onderscheid van de huid, hoe beter het resultaat van de procedure. Meer informatie over het behandeltraject krijgt u van een specialist. Hiervoor maakt u een afspraak bij een kliniek voor een, vaak gratis, consult. Ervaren specialisten laten u resultaten van eerder toegepaste laserontharingen zien en lichten de techniek uitgebreid toe. Tijdens het consult wordt aandacht besteed aan de risico’s en bijwerkingen die aan laserontharing verbonden zijn.